2013. szeptember 19., csütörtök

Érdekességek, háttérinformációk - Gingibera és Ezüstváros



Kedves Olvasóim! 

Ma Gingiberáról hoztam egy rövid bemutatót és mellé egy-két érdekességet a learidákról meg Ezüstvárosról.
Csak, hogy könnyebben és gyorsabban teljen a várakozás a következő fejezetig! :)



Gingibera sok mindenben ellentéte Jilliának. Ő csendes, engedelmes, szerény, talán mindhárom túlságosan is. Sosem tart ki igaza mellett, és az elvárások miatt gyakran kényszerül feladni az álmait is. Habár ő a trónörökös, nem vágyik a királynő rangjára. Sokkal inkább szeretne egy nyugodt, csendes életet, kevesebb elvárással és felelősséggel. Tisztában van azzal is, hogy nem lenne jó uralkodó. Nem elég erős hozzá lélekben, és sosem lenne képes olyan kegyetlen tettekre, mint amilyenekre az anyja igen. 
Jilliát oroszlánként védelmezi, úgy érzi, felelősséggel tartozik a húga iránt.









Amit igazán szeret: 

– a mézet minden mennyiségben

– gondolatban előre eljátszani egy-egy beszélgetést. Gyakran utána is sokat agyal, hogy mit kellett volna másképp tenni. A legkedvesebb jelenete, amivel gyakran elképzel, hogy lemond a trónról. 

– repülni – akkor érzi igazán szabadnak magát


Amitől fél:

– hogy egyszer majd királynővé koronázzák

– csalódnia kell azokban, akikbe a bizalmát helyezte




Ezüstvárosról:
A learidák hosszú évezredekkel ezelőtt még egy északi városban, Aqwillonban laktak. Nevének jelentése: Északi fényesség. Magasfüves-rétre csak később vándoroltak el, miután a belső viszályok két csoportra szakították népüket. Akkor még morathok (négyszemű és kecskeszarvú óriások) lakták a rétet. A morathok befogadták őket, és addig, míg az óriások meg nem tértek a fénybe, békességben éltek együtt.
Ezüstvárost ksz.u. (Kettészakadás után) 491-ben alapították – regényben ksz.u. 4891-et írnak. Ifinea, az akkori uralkodónő húga álmodta meg, és építette fel a varázserejével.  




Jade

2 megjegyzés:

  1. Az elszórt morzsák után lassan megtalálom az éléskamrát! :) Tetszik ez a kidolgozottság, ahogy olvastam pont ilyennek képzeltem el gingiberat. Várom a második fejezetet is..Kiváncsi lettem..

    Igy tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, kedves Névtelen, hogy ilyen kitartóan követed a bejegyzéseimet és még véleményezed is! :)

    A második fejezet hamarosan érkezik! ;) Kitartás!

    Még egyszer köszönöm! :)

    VálaszTörlés